AntiParos

https://www.google.com/maps/@37.002368,24.983855,13z?entry=ttu

Antiparos er en lille ø i kykladerne., AntiParos og den lille ubeboede naboø Despotiko udgør 45,182 kvadratkilometer, og ligger 1,9 km fra naboøen Paros. Der er ca 1200 fastboende på Antiparos. I oldtiden blev øen kaldt ”Oliaros”

Øens økonomi baseres på turisme, fiskeri, dyrehold og i mindre grad af landbrug.

Færgeturen Paros til Antiparos fra Pounta For at komme til AntiParos må man tage færgen fra naboøen Paros.

Busser afgår ofte fra Paros hovedhavn, Parikia, samt de mest populære landsbyer rundt om på øen. Derfra kan rejsende tage bilfærgen, som tager 7 minutter, over til Antiparos . Du kan tage din bil med, eller bare lade den stå på parkeringspladsen i Pounta og tage færgen som gående passager.

I 2022 koster Antiparos – Paros færgebilletter €2,00 per passager og €7,30 per bil. Børn kører gratis, og alle billetter er én vej. Billetter sælges kun inde i båden og kan ikke forudbestilles. Du kan kun betale kontant og kun i euro. Kreditkort accepteres ikke.

Færger sejler dagligt mandag til søndag hele året rundt. (afhængigt af vinden.) I højsæsonen kommer du muligvis ikke på den første færge, du ønsker, og du skal muligvis vente på den næste.

I 2023 vil færgen sejle fra Pounta hvert 20. til 30. minut mellem kl. 7.15 og 23.30 i weekenden eller kl. 19.30 på hverdage. Returfærgen fra Antiparos til Pounta vil sejle hvert 20. til 30. minut mellem kl. 7.00 og 23.15 i weekenden eller kl. 19.15 på hverdage. Link til info om færge og tider på dette link: https://antiparos.com/paros-antiparos-ferry-boat-schedule/

Der er også mulighed for en personfærge fra Parikia på Paros til AntiParos. Den tager ca 30 minutter.

Antiparos er en dejlig lille ø. Hovedgaden på Antiparos by er bilfri og fyldt med små butikker, taverner og caféer. Her kan man sidde og kigge på det livet omkring en.  Der er ret fredeligt på AntiParos og eneste seværdigheder, udover den smukke natur, er en stor drypstenshule og det gamle kastro. Derudover er der flere bådture til de flotte grotter man finder langs kysten.

Øen  bliver også ofte omtalt i medierne, i forbindelse med at det kendte skuespillerpar Tom Hanks og Rita Wilson har deres eget feriehus på øen.

Strande
Antiparos’ strande er mest med sand og er børnevenlige og lavvandede. Der er to strande i nærheden af Antiparos by, Disse strande har skygge når solen er på sit højeste midt på dagen.. Soros-stranden ligger på den sydøstlige side og er ifølge mange den bedste strand på øen.

Agios Georgios strand er også meget populær.

Vi var kun på en kort endagstur til øen, hvor vi kørte lidt rundt på scooter. Vi synes hovedbyen ”Hora” var hyggelig. Der var rigelig med turister, men vi var der også først i juli måned.

Find mere inspiration og foto fra grækenland på instagram: @krusetravel.dk