Skiathos

skiathos map

Se Skiathos i google maps her.

Skiathos Ligger mellem Pelion halvøen og Skopelos og hører til øgruppen Sporaderne. Øen er som Pelion og Skopelos meget grøn, men på Skiathos finder man også de mest fantastiske sandstrande vi har set i Grækenland. Skiathos har over 60 strande. Du kan altid finde en strand, der passer til dit temperament. I læ, med vind, med og uden skygge, livlige, mindre livlige. Alene på læsiden mod sydøst ligger mindst 25 strande som perler på en snor. Mange vil nok mene at Koukounares er den flotteste. Den kan nås med bus fra Skiathos by og ligger som den sidste af de ca 25 strande man kommer forbi på turen.EUROPEMEDITERRANEANGREECESKIATHOS Den næsten 1 km lange sandstrand minder lidt om noget fra Caribien. Vandets farver spænder fra det gennemsigtige over smaragdgrønne nuancer for at slutte dybblå.  Der er mange tavernaer, kiosker mm langs stranden og prisforskellene er ret store. Andre strande er mere ufremkommelige og nås kun på gåben eller på scooter.

Alene på læsiden mod sydøst ligger mindst 25 strande som perler på en snor

Desværre er der rigtig mange rejser og dermed turister på Skiathos og de flotte strande kan hurtigt virke noget overfyldte i højsæsonen. Så vi vil sige, som ved f.eks. Chania området på Kreta, at denne ø bør opleves i ydersæsonen, hvor der er god plads overalt og øens skønhed kommer til sin fulde ret.

Vi har besøgt øen den sidste uge i maj og havde en fantastisk ferie. Alt er åben og der er kun en lille tilpas mængde turister der har fundet vej til øen på dette tidspunkt.

Vi boede på Hotel Poseidon, som er højt beliggende i udkanten af Skiathos by. Her er fantastisk udsigt både fra poolområdet og fra de flotte værelser.IMG_8748 Det er virkelig et hotel med styr på alt og et meget venligt og imødekommende personale. Rigtig god stemning overalt. Og så er det jo et ekstra plus at den høje beliggenhed udover flot udsigt giver ekstra træning til benmuskler og kredsløb (-:

Der er fantastiske udsigtspunkter hvis man kører op på vejen der løber i bjergene bag Skiathos by

IMG_8849

Skiathos er ikke større end at den nemt kan udforskes på en lejet scooter. Der er fantastiske udsigtspunkter hvis man kører op på vejen der løber i bjergene bag Skiathos by. Det er også fra denne vej, man kan komme over til den anden side af øen og se den gamle forladte hovedby ” Kastro”

Kastro, som betyder fæstning, er beliggende meget højt på utilgængelige klipper i meget barsk og fantastisk flot natur. Byen blev anlagt på dette utilgængelige sted, som værn mod pirater. Præcis som man kan se på rigtig mange af de andre græske øer.IMG_8961

Der er i byen et par kirker som stadig anvendes, men ellers er resten af bygningerne kun ruiner. Det er meget facinerende at gå rundt her og forestille sig hvordan byens beboere har levet her i en svunden tid, Udsigten fra den høje klippe er helt fantastisk. Vi besøgte stedet sidst på eftermiddagen, hvor solen begyndte at stå lavt og det var en fantastisk flot oplevelse.

Det er meget facinerende at gå rundt her og forestille sig hvordan byens beboere har levet her i en svunden tid

Man spiser rigtig godt på Skiathos. Vi kan kraftigt anbefale et spisested midt i hovedbyen, på en af de smalle stræder ned mod havnen. Stedet hedder Mouria Taverne og serverer udsøgt god mad. F.eks deres krydrede ”Bekri” smager fantastisk. IMG_9020Se om stedet her.

Et andet rigtigt godt sted er Ellados Gefsis taverna som ligger på hovedgaden gennem byen. Rigtig god mad og hyggelig betjening. Læs mere om dette sted her.

Skal det være billig, f,eks let frokost, er et rigtig godt sted ” Little Balcony” som ligger på vejen ned i byen oppe fra vores hotel Poseidon. Meget hyggeligt og godt lille familie sted med udsøgt betjening.IMG_9032

Skiathos kan med fordel kombineres med øerne Skobelos og Alonissos.

Rejsen fra Danmark til Skiathos er selvfølgelig nemmest, hvis man kan finde fly direkte til Skiathos. Skiathos lufthavn kaldes forøvrigt Grækenlands svar på St. Marteen i Caribien. Her er der en tilsvarende landingsbane hvor flyene kommer lige hen over stranden inden landing. Sjovt at opleve.IMG_8990

Alternativt kan vi anbefale fly til Thesalonikki og færge herfra. Skulle en overnatning blive nødvendig i Thesalonikki, er det en rigtig hyggelig storby. Fly til Athen og bus færge fra Agios Konstantinos eller Kymi på øen Evia er også en mulighed. Men denne tur er noget mere besværlig.

 

Se evt. flere foto fra Skiathos på instagram #KruseTravel.dk