Fourni

https://www.google.com/maps/@37.5780557,26.5044808,12.87z?entry=ttu

Fourni er en lille gruppe af øer, der under ét hedder Fournoi Korseon, men blot bliver kaldt Fourni (staves også Fournoi). Den største af øerne hedder også bare Fourni, den andenstørste hedder Thimena og den tredjestørste af øerne, hvor der bor færre end fem personer, hedder Agios Minas. Resten er nogle små og ubeboede øer.

Fourni øerne hører til de nordøst-ægæiske øer og ligger mellem de to større øer Samos og Ikaria. Fourni har ca 1500 indbyggere og et areal på 45 km2

Der er tre byer på Fourni-øerne.

Hovedparten af indbyggerne, omkring 1100, bor i selve Fourni by. Fourni by er en havneby beliggende på vestsiden af øen af samme navn. Her findes et par caféer, flere taverna’er, et par markeder til indkøb, et bageri og et apotek. Derudover er der nogle overnatningssteder.

På naboøen Thimena bor der omkring 136 i den østligt beliggende havneby med samme navn som øen. Her findes også et marked og nogle taverna.

De to byer ligger kun 2-3 km fra hinanden, men altså på hver sin små-ø. Byerne vender med “ansigterne” mod hinanden og man kan næsten se fra den ene by til den anden, hvis ikke lige der lå en endnu mindre ø imellem og delvist spærrede for udsigten.

Begge havnebyer ligger i bugter med små strande og et havneområde med fiskerbåde. I Fourni er der en form for hovedgade, der er meget frodig med blomster og større træer.

Den tredjestørste by hedder Chrisomilia. Den ligger nordvestligt på øen Fourni, og her kan man også overnatte.

Da Fourni er et ret ukendt sted for de fleste turister, er her et ret begrænset turist-pres. De fleste beboere på øerne lever af fiskeri, men de er efterhånden begyndt også at kunne tjene lidt penge på turisme om sommeren. Flere af de besøgende er dog kun dagsturister fra de omkringliggende øer, Ikaria og Samos. Derfor mærker man ikke meget til turisme, når man boer på Fourni. På øen Thimena er der endnu færre turister.

“Fourni er præcis som vi elsker en græsk ø skal være”

Fourni er præcis som vi elsker en græsk ø skal være. Det er en lille ø, uden nogen organiserede strande og andet turist gejl. Denne ø er perfekt til total græsk afslapning, og har nogle af de smukkeste naturlige strande i Grækenland. Svømning i Fourni’s vidunderligt afsondrede strande er en fornøjelse. Nyd en dag under den varme sol og spis frokost på en dejlig taverna bagefter. Er man til vandreture, er der mange gamle vandrestier der krydser øen og fører til små kapeller, små bebyggelser, afsidesliggende og med fantastisk smukke udsigter

“Der er flere meget gode strande på Fourni øerne”

Der er flere meget gode strande på Fourni-øerne. Blandt andet er stranden ved Fourni by en ganske udmærket sandstrand, og her er du også tæt på spisesteder i byen. En anden fin sandstrand er Psili Ammos, der ligger 2 km nord for havnebyen Fourni. Én km syd for Fourni finder du en god sand/småstensstrand der også er populær. 5 km yderligere mod syd finder du Kassidi-stranden, der er en lækker sandstrand i flotte omgivelser og med flot turkist vand. Der er flere fine strande rundt omkring på øen, det er bare at vandre ud at finde dem, eller leje en scooter, som vi gjorde.

Når man kører ud langs kysten fra Fourni by, kommer strandene nærmest som perler på en snor. Vi kunne specielt godt lide den der ligger ved et gammelt marmorbrud. Her er fantastisk klart blåt vand i en bugt, med skyggegivende træer på stranden og det gamle granitbrud beliggende lige bagved. Vi var ofte helt alene på denne dejlige strand. Har man lyst til en tur på havet, kan man tage på en bådtur omkring nogle af øerne, hvilket kan være ganske interessant, eller også bare blive sejlet fra Fourni til Thimena, og tage en tur på stranden eller vandre lidt rundt i landskabet og indsnuse duften af de mange vilde krydderurter. Fourni er for dig, der vil ned i tempo og kan lide at opleve uberørt natur og strande.

Den nemmeste måde at komme til Fourni, synes vi, er at flyve til Samos og så tage en færge til Fourni fra Pythagorion. Vi tog til naboøen Ikaria efter Fourni og derfra tilbage til Samos ( Karlovassi havn) Bemærk at der er dage hvor der ikke er færger til nogen af naboøerne. Tjek evt med: ferryscanner.com

Find mere inspiration og billeder på vores instagram @krusetravel.dk