Iraklia

Se Iraklia i Google Maps her

Iraklia er en lille ø, der hører til øgruppen kykladerne eller ”de små kyklader”, som disse meget små øer også kaldes. Den er beliggende mellem Naxos og Ios. Selv om øen ligger relativt tæt på større øer med en del turisme, er det lykkedes denne lille ø, at holde turismen på afstand. Øen har under 100 indbyggere.

“Iraklia har en smuk og vild natur og er meget velegnet at udforske til fods”

Der er ikke mange steder, man kan leje sig ind som turist, men tilstrækkeligt til at det giver et fornuftigt antal besøgende. Iraklia har en smuk og vild natur og er meget velegnet at udforske til fods på de mange vandre og gedestier. Der findes kun to byer på øen. Hovedbyen Agios Georgios med havnen og Panagia som ligger ca. midt på øen.

“Der er egentlig heller ikke så meget andet at lave på øen end at vandre, nyde solen og svømme i det krystal klare vand.”

Iraklia har flere dejlige strande rundt langs kystlinjen, og flere af dem kan kun nås af de mange vandrestier. Der er egentlig heller ikke så meget andet at lave på øen end at vandre, nyde solen og svømme i det krystal klare vand.

Man kan spise rigtig godt på Iraklia og vi kan kraftigt anbefale taverne ”To Pefko” i centrum af  Agios Georgios. Den har fået sit navn efter det kæmpe store pinje træ, der står midt i den hyggelige taverna. To Pefko var en af de allerførste taverna, der åbnede på øen og de serverer virkelig god græsk mad. Og så er der en dejlig stemning og f.eks. stor jubel, når den flinke indehaver for tredje gang på samme aften får styr på eltavlen og sikringerne, så der igen er lys i lamperne smiley øjeblink

“dejlig stemning og f.eks. stor jubel, når den flinke indehaver for tredje gang på samme aften får styr på eltavlen og sikringerne”

Vi har på Iraklia kontakt til et fantastisk sted som ligger i udkanten af hovedbyen Agios Georgios. Stedet ligger højt og har udsigt både over havnebyen Agios Georgios samt havet på den anden side af øen. Her udlejes 4 store værelser med eget bad og køleskab, samt adgang til fælles køkken. Alle værelser ligger ud til MEGET stort terrasse område og her er masser af plads til at nyde solen og den flotte udsigt. Solnedgangen fra dette sted er fantastisk flot og mindst på højde med den meget omtalte, man kan opleve i byen Oia på Santorini.

Der er gåafstand til havet på begge sider og kun 5 minutter gang til bycentrum.

Man vågner om morgenen til solopgang ved lyden af gedernes klokker, da hyrden kommer lige forbi vores terrasse på sin vej ud i baglandet med sin gedeflok. Præcis som man har gjort det i århundreder. Er man til denne slags ferie med flot natur, sol og mennesketomme strande, samt autentisk græsk ø-liv, så er denne ø vanedannende (-:

“hyrden kommer lige forbi vores terrasse på sin vej ud i baglandet med sin gedeflok. Præcis som man har gjort det i århundreder”

De små kykladeøer er meget populære for øhoppere og det kan anbefales at besøge flere af disse små øer på samme ferie. Der er dagligt færgefart mellem de fleste af øerne.

Se evt. flere foto fra Iraklia på instagram #KruseTravel.dk