Kimolos

Link til Kimolos i google maps her

Kimolos er en fantastisk smuk lille ø i Kykladerne. Den er på 36 km2 og har godt 900 indbyggere. Den ligger ved siden af og med kort afstand til ​​Milos. Selv om den ligger meget tæt på Milos, der er en meget populær turistø, formår Kimolos at bevare sin uspolerede charme.

“Der skulle være over 80 kirker på øen”

Denne ø er en verden for sig selv! Navnet Kimolos er et gammelt udtryk for ”hvide sten” og passer perfekt på øen. Kimolos er berømt for sine fantastiske hvide strande, krystalklart vand og malerisk arkitektur og sine mange kirker. Der skulle være over 80 kirker på øen, hvoraf mange er små enkle familie kapeller, der går i arv fra generation til generation. Den største kirke på øen er Metropolitan Church of Panagia Odigitria som ligger i hovedbyen Chorio. Øen er absolut oplagt som alternativ destination i forhold til de større og mere turistprægede kykladeøer.

Chorio

Når man kommer ind i havnebyen Psathi fornemmer man straks den ro og charme der hersker på denne dejlige lille ø. Hovedbyen Chorio kan man se højt beliggende inde på øen bag Psathi. I Psathi findes en dejlig lille strand med et par hyggelige taverner beliggende lige bagved. Her er også enkelte hoteller/pensioner, samt bil/scooterudlejning.

“Vi var meget overrasket over hvor meget smuk arkitektur og smalle gader der var i denne by”


Centeret for aktiviteter i Kimolos er Chorio og der er her de fleste besøgende slår sig ned. Som du måske har opdaget kaldes hovedbyen på en græsk ø ofte Chora. Chorio er lidt mindre og en mere traditionel landsby end disse andre byer. Mens mange græske byer har et hoved torv, har Chorio en hel del, og du kan vandre rundt i de smalle gade og opdage og udforske alle de små hyggelige pladser. Vi var meget overrasket over hvor meget smuk arkitektur og smalle gader der var i denne by, i forhold til øens beskedne størrelse.

Chorio

Hvad angår Kimolos-strande, er der en smuk strand tæt på havnen i Psathi, men der findes et utal af lokkende strande rundt om på øen, der kan nås enten til fods eller med båd. En ting er helt sikkert, det er ikke strande og turkisblåt vand der mangler på Kimolos (-:

Man bør også besøge den lille landsby Goupa.


Takket være sin tætte afstand til Milos er Kimolos også en god ø for øhopping. Der er faktisk daglige færger mellem Kimolos og Milos og flere afgange til de nærliggende øer. Der er faktisk kun godt at sige om Kimolos og du vil helt sikkert blive forelsket i denne lille dejlige ø.

Man bør også besøge den lille landsby Goupa.

Goupa


Goupa ligger ikke langt fra ​​Psathi. Det er en lille fisker landsby ved kysten under Chorio, hvor der er fremragende fiskeri og snorkling. Det er også et godt sted at se de gamle bådgarager ( eller syrmata, som de kaldes) der er hugget ind i de hvide klipper. Stranden efter Goupa er Rema. Her er der også grotter og god snorkling.

Hvis jeg skal nævne nogen af øens øvrige smukke strande må det være:


Prassa Beach har fremragende badevand. Du kan snorkle og se søpindsvin, koraller og farverige revfisk samt måske en munkesæl hvis du er heldig. Her findes der også grotter i nærheden der kan udforskes. Prassa er tilgængelig med scooter,bil og bus og har en lille strandbar.

Bonatsa er en lang gylden sandstrand og er perfekt til børnefamilier med sin lavvandet stransbred. Det er en organiseret strand med strandbarer, parasoller og solstole. Der er adgang til stranden med acooter, bil eller bus.

Aliki ligger ved siden af ​​Bonatsa. Det er en stenstrand og lavvandet som Bonatsa, så det er også perfekt til svømning og afslapning. Om foråret er der også nogen gange en sø her, der har en masse interessant fugleliv. Aliki Beach har to taverner, Sardis og den blå taverne.


Monastiria og Soufi
Disse to strande er på den modsatte side af øen og vanskelige at få adgang til uden en 4wd (vejen er ikke god) eller en sejlbåd. Man kan også vandre fra Chorio. Turen tager cirka halvanden time hver vej. Den første strand man kommer til, kaldes Monastiria.  Det er en lang sandstrand og det er fantastisk at svømme her. 15 minutter videre ligger Soufi, en anden smuk sandstrand. Soufi er en fantastisk smuk strand. Husk vand, da det er en varm vandretur.

En mulighed for at komme rundt til de lidt afsides liggende strande er også øens havtaxi, der sejler øen rundt i højsæsonen og sætter dig af hvor du har lyst.


Klima Beach er en dejlig uorganiseret (ingen stole og pjat) strand nær Chorio. Det er kun en kort vandretur på 20 minutters fra byen. På stranden kan man finde skygge under tamarisk træer. Stranden er populær på grund af dens afsondrethed og relativ korte afstand til Chorio, men bør undgås på dage, hvor vinden kommer fra nordKaras

Karas Beach er ikke en rigtig strand, men et lavt kystklippeområde som er populært blandt dykkere. Det er en nem gåtur fra Chorio.

Ellinika
Hvis du kan lide ruiner, skal du besøge Ellinika! Denne sandede, uorganiserede strand er, hvor du kan se den nedsænkede gamle bydel og de gamle gravpladser. Det er på den vestlige side af øen, og den er tilgængeligt i bil.


Mavrospilia ligger lige ved siden af ​​Ellinika. Det er en lang sandstrand med et par træer hvor der kan findes skygge. Her er en meget flot solnedgang og det er spændende at udforske hulerne og klippeformationer. Både Ellinika og Mavrospilia er afsondret og tiltrækker dem der søger autentisk natur og ro.

Skiadi er en meget unik geologisk formation på den nordvestlige side af øen. Det ligner en stor sten svamp og er blevet dannet gennem erosion. De hårdere klipper øverst på monumentet blev tilbage, mens de blødere klipper ved basen er eroderet væk på grund af vind og vejr. Monumentet, der har en spektakulær udsigt over øen.

Se flere billeder fra Kimolos på instagram #krusetravel.dk