Kalymnos

Se Kalymnos i Google Maps her

Kalymnos er en smuk ø, der hører til de Dodekanesiske øer. Øen er kendt for sin produktion af natursvampe og tidligere var svampefiskeri den mest almindelige indtægtskilde på øen. Hovedbyen på Kalymnos er Pothia, som også er byen færgerne anløber. Pothia ligger på den østlige side af Kalymnos og det er kun en kort færgetur fra Kos, hvor hovedparten af de besøgende ankommer fra. Pothia har en lang havnepromenade med masser af cafer og taverna’er og så egentlig ikke så meget andet. Der er ikke noget gammelt hyggeligt bycentrum som i mange andre øers hovedbyer. Der er mange turbåde i Pothia og en del endagsturister fra bla. Kos. Taxa fra havnen i Pothia til Massouri koster kun 15 euro.

“Øen er kendt for sin produktion af natursvampe, og tidligere var svampefiskeri den mest almindelige indtægtskilde på øen”

De fleste turister på Kalymnos holder til i byerne Myrties og Massouri, som ligger på øens vestkyst med den lille ø Telendos smukt placeret i havet udfor. Myrties og Massouri er begge hyggelige byer, der faktisk er vokset sammen til en by.

Fra den lille havn i Myrties kan man sejle over til den lille nabo ø Telendos, der ligger kun 800 meter borte. Fra havnen er der også mulighed for endagsture til bl.a. Leros og Pserimos enkelte dage om ugen. Hvis man ikke skal bo nogle dage på Telendos, kan det kraftigt anbefales at tage på dagstur derover, da det er en fantastisk hyggelig ø med hyggelige små taverna’er og enkelte hyggelige små gader, hvor de lokale sælger deres håndværk. En sejltur til Telendos koster kun 2 euro pr person hver vej.

“Fra den lille havn i Myrties kan man sejle over til den lille nabo ø Telendos der ligger kun 800 meter borte”

Vi har kontakt til et lille pensionat i Massouri, hvor ejeren lejer otte værelser ud. Vi plejer at bruge et af de tre øverste, hvor der er en helt fantastisk udsigt over havet og øen Telendos som en smuk kulisse. Pæne rene værelser af god størrelse, med badeværelse og lille køkkenafdeling. At sidde på denne terrasse med et glas iskold retzina og nyde solnedgangen, er ikke det værste man kan opleve (-:  Ejeren driver også et lille minimarked i stueetagen og bager selv frisk brød og forskellige tærter hver dag.

 

 

Hvis man lejer bil eller scooter skal man være opmærksom på at vejen gennem Myrties er ensrettet, så man skal lige ud af byen og retur på en bagvedliggende vej, når man kører fra Myrties til Massouri.

 Kalymnos er meget populær for mennesker med trang til klatring og her er efter sigende rigtig gode forhold på de stejle klipper. Hvis man kører ud af Massouri mod nord, møder man mange steder scootere, der er parkeret i vejsiden. Kigger man så op på klipperne, får man ofte øje på en person, der hænger som en spiderman højt oppe på klipperne. Meget imponerende. Ellers byder turen mod nord på fantastiske udsigter og små byer med hyggelige badebugter. Turen tilbage kan evt. gå ind over det barske landskab på den indre ø og et kik på den hyggelige by Vathi, der ligger på østsiden af øen i bunden af en lang smal vig lidt nord for Pothia. Afstandene er ikke længere end at øen sagtens kan udforskes på scooter.

Man spiser godt på Kalymnos og den lokale mad er de fleste steder af høj standard. En af vores favoritter er taverna Kokkinidis i Myrties.

“Kalymnos er et rigtigt dejlig sted at være”

En artikel fra Politiken om Kalymnos kan ses her

Som afrunding på beskrivelsen kan man sige, at Kalymnos er et rigtigt dejlig sted at være. Der er ikke for mange turister. Der er god mad og meget flinke lokale. Der er rimelig gode strande med sand eller rullesten. Øen har egentlig ikke så mange seværdigheder at byde på, udover at der er dejligt at være der (-:

Se evt. flere foto fra Kalymnos på instagram #KruseTravel.dk