Lipsi

sun_icons_design_elements_532868

lipsi map

 

Se Lipsi i google maps her

Lipsi er virkelig en af vore favoritter blandt de mindre øer. Den er bare den dejligste lille autentiske hygge ø. Lipsi ligger tæt på Patmos og har et areal på 10 km² samt ca. 700 indbyggere der næsten alle bor i hovedbyen. Øen hører til de dodekaneskie øer.

“Den er bare den dejligste lille autentiske hygge ø”

Vi boede et fantastisk godt sted i hovedbyen. Lige ved havnen og med perfekt udsigt til havn og by. Stor terrasse og masser af plads. Som med de fleste små øer vi besøger, havde vi ikke reserveret plads i forvejen, så her var vi heldige at finde denne meget dejlige feriebolig.

Lipsi er meget smal hvor hovedbyen ligger ( se kortet) så der var meget kort afstand til den dejlige bugt med bystranden, som ligger på modsatte side af havnen.

Lipsi bystrand

Lipsi bolig

Byen har nogle få taverna hvor der serveres dejlig mad. Vi var især begejstret for det lille autentiske sted på ” Ouzo corner”  Noget primitivt sted, men virkelig god mad med hovedvægt på fisk. Kan kraftigt anbefales.

ouzokorner 2

ouzocorner1

“Vi var især begejstret for det lille autentiske sted på ” Ouzo corner”

Man bør absolut leje en scooter og køre lidt rundt og udforske den lille ø. Der er flere små kirker og klostrer rundt på øen og masser af dejlige strande. Turister er der heldigvis ikke ret mange af, så der er masser af plads overalt.

Skjult lagune

En ting der er meget anderledes på denne ø, er deres tilgang til oprydning og at passe på naturen. Mange steder hænger der 3 skraldespande ved siden af hinanden, så affald kan sorteres med det samme. I supermarkedet køber man et genbrugs net første gang man er der og tager så det med næste gang man handler. INGEN plastposer er velset på den ø. Sådan et tiltag kan man jo kun blive MEGET glad over at se og kun håbe, at det breder sig til de øvrige græske øer—-Og til Tyrkiet der vist er de største synderer!

Hvis man går op i centrum af hovedbyen oplever man rigtig græsk dagligliv. Et besøg hos den meget gamle bagerbutik oppe ved torvet kan anbefales.

Bager på Lipsi

På torvet findes også en dejlig taverna. Denne er et godt sted på dage med for meget vind på havnen.

En anden ting vi synes var en meget positiv oplevelse var en vinsmagning på Lipsi Winery, der ligger i gåafstand oppe på bjerget bag byen. De holder vinsmagning hver fredag aften i sommerperioden og tilmelding er nødvendig.

“Masser af flinke og glade mennesker og ikke mindst rigtig god vin”

Tønder

Vinsmagning Lipse winery

Solnedgang Lipsi vin

Det var en spændende oplevelse med grundig rundvisning på stedet og masser af spændende information. Aftenen slutter af med en smagning af deres vine på en hyggelig plads ved de smukke bygninger og med den mest fantastiske solnedgang. Masser af flinke og glade mennesker og ikke mindst rigtig god vin. Det kan helt sikkert anbefales. Link til Lipsi winery her

Link til artikel med mere om Lipsi. klik her

Eller artikel på engelsk her

Når du først er færdig med at udforske øen ved land, er det en god ide at udforske den ad søvejen! Der tilbydes masser af bådture, især i højsæsonen for turister. De fleste ture fører dig ikke kun rundt om Lipsi, men de giver dig også en tur til nogle af de nærliggende øer, herunder Makronisi, Aspronisi, Tiganakia, Marathi og Arki. Hver af disse smukke øer har deres egen unikke geografi, og det at se det fra vandet er detideelle udsigtspunkt. Rena Five Cruise er et af de mere populære valg, som besøgende på øen nyder.

En anden ting, der gør nogle af de små øer, der ligger uden for Lipsis kyst unikke, er, at de har nogle helt uspolerede strande at nyde. For eksempel Aspronisi, den “hvide ø” har en naturskøn strand, som du nemt kan tilbringehele dagen på. Tiganakia er også kendt for sine varme kilder, hvilket gør den ideel til svømning.

Se evt. flere foto fra dejlige Lipsi på instagram #KruseTravel.dk