Pelion halvøen

Se Pelion i Google Maps her

Pelion halvøen ligger på den østlige side af det græske fastland, nord for øen Evia og med sporade øen Skiathos som en tæt nabo. Pelion har en vild og fantastisk flot natur, som man ikke kan opleve på de små øer. Her er høje bjerge som bl.a. har et vinter skisports sted. Her er masser af store vandløb i uigennemtrængelige skove og vandrestier i den smukkeste natur og med et meget varieret dyreliv.

“Pelion har en vild og fantastisk flot natur, som man ikke kan opleve på de små øer”

Her findes autentiske bjerglandsbyer hvor turisme er ikke eksisterende. Her findes hyggelige kystbyer, fantastiske strande og masser af muligheder for at udforske et meget anderledes Grækenland end man er vant til på øerne. Bil leje er nødvendig på dette sted.

“her kan fremhæves den dejlige by Damouchari som ligger smukt over en dejlig bugt. Det er bl.a i Damouchari en del at ABBA filmen Mamma Mia er indspillet.”

Nærmeste lufthavne er Volos og Skiathos, men Athen og Thessalokiki har de absolut bedste priser. Da man alligevel skal bruge en bil under sit ophold på Pelion anbefaler vi at man lejer bil i enten Athen eller Thesalonikki lufthavn og så selv kører til Pileon herfra. Der er dog også mulighed for bus fra begge de to lufthavne til Volos og så taxa herfra, hvis man evt. skal bo i Damouchari.

Volos er for øvrigt den nærmeste større by og her kan man handle alt og opleve et travl græsk byliv. Herfra  går der også færger til mange af de græske øer.

Vi har endnu kun erfaring med den nordlige del af Pelion halvøen og her kan fremhæves den dejlige by Damouchari som ligger smukt over en dejlig bugt. Det er bl.a. i Damouchari en del at ABBA filmen Mamma Mia er indspillet.

Der er ikke mange turister på Pelion undtagen i grækernes egen ferie og i weekenden hvor de lokale valfarter til kysten. Her kan der godt blive noget overfyldt på de mest populære strande.

pelioncoast

Vi har kontakter til værelser i Damouchari og til et dejligt græsk hus i bjerglandsbyen Kissos.  Huset vi lejer i Kissos er rummeligt med 3 soverum samt kæmpe stort køkkenalrum på 1sal med udgang til stor balkon. Der er 2 badeværelser. Der er masser af ude areal og terrasse områder og generelt rigtig god plads. Der er udsigt til kysten og havet fra en del af terrasseområdet. Havudsigten er nok ikke så fremherskende, da huset ligger meget højt og i en fantastisk og vild natur. Huset er beliggende i udkanten af Kissos, hvor der kan handles dagligvare og hvor der også er 2-3 spisesteder.

Nærmeste strand er 10 minutter i bil ned af bjerget til Ag. Ioannis, eller lidt længere til Damouchari.

Se evt. flere foto fra den spændende Pelion halvø på instagram @KruseTravel.dk