Skopelos

sun_icons_design_elements_532868

Skopelos map

Se Skopelos i Google Maps her

Skopelos ligger i Det Ægæiske Hav, øst for det græske fastland og mellem øerne Skiathos og Alonnisos som alle tilhører øgruppen Sporaderne. Beboerne på Skopelos er meget stolte af, at en del af ABBA filmen Mamma Mia er indspillet på deres ø.

Skopelos er en meget smuk og grøn ø og med masser af fantastiske strande. Langs med kystvejen fra Skopelos by til Glossa findes måske en halv snes flotte strande, de fleste med en blanding af sand og sten. Strandene nås med bus eller på scooter. De fleste strande har i højsæsonen strandservice med stole, parasoller og servering. ( Desværre vil nogen nok mene)

“Skopelos er en meget smuk og grøn ø og med masser af fantastiske strande”

En af de bedre strande er Stafilos, kun 4 km fra byen og omgivet af flotte pinjetræer. Nabostranden, Velanio, er øens officielle nudiststrand. Ca. 10 km fra Skopelos by ligger Limnonari, som også er en dejlig strand. Udover de flotte badebugter og det krystalklare vand byder øen også flere smukke klostre der findes hele 360 kirker på øen.

Agnontas beach Skopelos

Som andre græske øer uden lufthavn er der noget ganske særligt ved at ankomme til sådan en ø med færge og se den dukke op i det fjerne. Nærmeste internationale lufthavn er på naboøen Skiathos hvor der er ca 1 times sejlads til Skopelos med færge og noget kortere sejltid med flying dolphin. En anden fordel ved manglende lufthavn er at det naturligt holder turistmængden nede på et acceptabelt niveau.

“Som andre græske øer uden lufthavn er der noget ganske særligt ved at ankomme til sådan en ø med færge”

Man kan være heldige at finde billige fly til Skiathos med en af de store danske charter selskaber, men den billigste rejse til Skopelos vil næsten altid være med fly til Athen eller Thesalonikki og så bus eller taxa til en af havnebyerne på fastlandet. Volos eller Agia Konstatinos. I sommermånederne kan man også sejle fra Thesalonikki til Skopelos.

Der er hundrede vis af kirker på Skopelos og den mest kendte, efter Mamma Mia filmen er kommet, er den smukke Agios Ioannis fra filmens bryllupsscene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turen ud til denne kirke er meget smuk og det er værd at tage stop undervejs for at nyde de fantastiske udsigter. Selve klippen med den lille kirke på toppen er meget facinerende. Oppe af den lange snoede stentrappe er der naturligvis en helt fantastisk udsigt. Kirken er meget lille, med plads til højest 10 personer, så der må være snydt lidt i filmen (-:

“Skopelos by kravler som mange andre græske havnebyer op ad bjergsiden som et amfiteater”

Skopelos by kravler som mange andre græske havnebyer op ad bjergsiden som et amfiteater. Der er masser af travl byliv langs havnepromenaden. Oppe bag i byen starter det stilfærdige lokale liv mellem de stejle gader der kun er til gående og æsler. Det er en meget hyggelig by med flere små gader og hyggelige taverner,

Skopelos 1

Ved havnen er det meste natteliv med cafe’er med bløde skumhynder, mens man længere oppe i byen finder de hyggelige familie ejede taverner. En skumringstur i den sydøstlige del viser byen fra en helt anden side. Her har de lokale trukket stolene udenfor og får sig en hyggesnak under bourganvillaernes pangfarver, mens børnene leger omkring dem. Græsk byliv lige som vi kan lide det (-:

“Her har de lokale trukket stolene udenfor og får sig en hyggesnak under bourganvillaernes pangfarver”

25km nordvest for Skopelos by ligger Glossa, som man ofte lige er inde omkring på færgeturen til Skopelos by. Glossa er også en hyggelig by og absolut et besøg værd. Byen er opført på en stejl skråning og har smalle, snoede gader, hyggelige caféer og ikke mindst en betagende udsigt over havet. Man kan også besøge klostret Taxiarhes som ligger fantastisk smukt.

Du kan læse mere om mulighederne for at nå frem til Skopelos her

Eller her

 

Se evt. flere foto fra Skobelos på instagram #KruseTravel.dk