Naxos

Link til Naxos i google maps her

Naxos er den største ø i Kykladerne og er på 430km2. Hovedstaden Hora har 7.000 indbyggere ud af en befolkning på over 9000. De største byer er Filoti, Apiranthos, Tragea, Koronos, Sangri og Apollonas. Øen er nok mest kendt for sine mange og uendeligt lange sandstrande, men er også kendt for at være den mest frugtbare ø i Kykladerne.

Naxos har en lille national lufthavn med bla. indenrigsfly fra Athen. Men man kan også komme hertil med båd fra bla. Santorini. Øens landskab er meget varieret med høje bjerge, små byer og dybe grønne dale. Det er en frodig og smuk ø, med mange  naturrigdomme. Befolkningen er ikke absolut afhængig af turismen, og du bliver derfor mødt som en gæst og ven.

Søger du fest og farver er det i hovedbyen Hora og søger du fred og ro er der uendelige muligheder rundt på den smukke ø? Hora er en spændende by med masser af små smalle snørklede gader og er absolut et besøg værd inden resten af øen udforskes.

Forslag til seværdigheder på Naxos finder du her

“Ifølge mytologien lærte vinguden, Dionyssos, indbyggerne på Naxos at dyrke vin”

Naxos er det perfekte sted for dem, der kan tilbringe endeløse timer med at dase i solen og svømme i havet.
Øen byder på lange sandstande, der er fyldt med turister (Agia Anna, Agios Georgios (St. George), Agios Prokopios, Mikri Vigla, Plaka og Stelida), men også små beskyttede bugter, for dem der gerne vil væk fra alle turisterne og tilbringe tiden et mere afsondret sted (Abram, Agiassos, Alyko, Amitis, Kalandos, Moutsouna, Panormos og Pyrgaki).

Generelt kan man sige at vestsiden af Naxos er den mest turistede med lange strande og bagvedliggende hoteller, hvorimod østsiden er langt roligere og med “uorganiserede” strande. Hvad man foretrækker er individuelt. På den indre ø findes flere autentiske landsbyer som absolut er et besøg værd.

“Kan man som os godt lide at besøge flere øer på sin ferie ligger Naxos perfekt”

Ifølge mytologien levede vinguden, Dionyssos, på Naxos og han lærte indbyggerne på Naxos at dyrke vin. Det er en kundskab som lokalbefolkningen stadig udfører den dag i dag. Vinen fra Naxos er kendt for sin høje kvalitet og gode smag. Naxos er også kendt for sin marmor, en af Naxos’ rige naturforekomster. Det er nemlig på Naxos, kunsten at bearbejde marmor til statuer blev udviklet i oldtiden. Man kan stadig finde store, halvfærdige marmorstatuer, som har ligget bevaret i øens antikke marmorbrud i snart 2.600 år.

Kan man som os godt lide at besøge flere øer på sin ferie ligger Naxos perfekt. Naxos og Paros ligger omtrent i midten af Kykladerne og udgør derfor gode baser for hop til de andre øer, dertil kommer at færgeforbindelserne er meget veludviklede. Nogle af de små både til f.eks. Amorgos kan blive aflyst p.gr.a af vejret, men de store færger sejler altså her, og der skal meget til for at man ikke kan komme fra Naxos til Athen. Det kan derfor være en god idé at starte og slutte her, hvis man er på Kykladerne. Ruten sydpå  Kithnos, Serifos og Sifnos besejles også af nogle store færger, men altså ikke med det interval som Paros og Naxos kan tilbyde.

Læs mere om Naxos her

Du kan også se flere foto fra Naxos og andre græske øer på instagram #krusetravel.dk