Athen

 

athen-map

Athen i google maps her

Athen er Grækenlands hovedstad og ligger i den sydlige del af fastlandet nær Peloppones. Kun få byer har flere interessante seværdigheder end Athen. Det er en af de ældste byer i verden og stedet hvor den vestlige civilisation blev grundlagt.

“Det er en af de ældste byer i verden og stedet hvor den vestlige civilisation blev grundlagt”

Den største attraktion i Athen er uden tvivl Parthenon. Templet ligger højt på den 150 meter høje Akropolis klippe og er Athens vartegn. Der er flere oldgamle ruiner på Akropolis klippen og bl.a. Dionyssos teatret er meget imponerende.

dsc01633

“Plaka området minder om en by på en af de græske øer”

Under Akropolis klippen finder man bydelen Plaka, som er det mest populære område for turister. Mange mener, at Plaka området minder om en by på en af de græske øer, og det er nok ikke helt forkert. Her er masser af museer, butikker, hyggelige taverner og masser af gadehandlere og mennesker, der optræder på de mange små pladser. Her er også tiggere, loppemarkeder og et stort madmarked og meget mere.

dsc01564

“Garden i deres mildt sagt besynderlige påklædning”

Man bør også besøge Syntagma pladsen og det græske parlament. Her kan man være heldig at opleve vagtskiftet for garden i deres mildt sagt besynderlige påklædning. Meget underholdende (-:

dsc01709

Meget af det nyere Athen er generelt bare grim, halvbeskidt storby. Her er masser af hoteller at finde og også mange af tvivlsom standard.

Plaka området, Akropolis og Syntagma pladsen er det mest interessante efter vores mening. Men Athen er en spændende sydlansk by at opleve.

“Der er meget ofte flybilletter fra Hamborg til Athen til fornuftige priser”

Hvis I besøger nogen af de græske øer, og har Athen lufthavn som udrejse/hjemrejse, er det oplagt at tage en dag eller to til at opleve Athen på hjemturen. Bemærk at metro billetten for Athen by ikke gælder til lufthavnen. Her skal købes en billet, der har flere zoner.

Der er meget ofte flybilletter fra Hamborg til Athen til fornuftige priser. Athen giver mange muligheder for at rejse videre ud på de græske øer. Enten med indenrigsfly eller med de mange færger der afgår fra Athens havneby Piræus

Se evt. flere foto fra Athen på instagram “KruseTravel.dk