Koufonissi

Se Koufonissa i Google Maps her

Koufonissi, eller Koufonissia som den også kaldes, er en lille hyggelig kykladeø. Øen ligger sydøst for øen Naxos og vest for øen Amorgos. Koufonissi består af tre forskellige øer. Kato og Pano Koufonissi, samt Keros. Kato Koufonissi og Keros er ubeboet. Pano Koufonisia er den mindste beboede ø i kykladerne og har 280 fastboende. Besøgende til øen mødes i havnen af en hvid vindmølle, som er placeret på den østlige side af havnen. Hovedbyen på øen “Chora” ligger på den sydvestlige kyst og har mange af de typiske hvide kykladehuse.

“Koufonissi består af tre forskellige øer. Kato og Pano Koufonissi, samt Keros”

Hovedbyen Chora hvor vi bor lige ud til havn og strand er en lille hyggelig by, som består af en lang sand/grusvej bag en lang sandstrand med fint hvidt sand og meget klart og blåt havvand. Lidt længere tilbage i byen er der få, men meget hyggelige små gader, hvor man er helt tæt på den lokale dagligdag.

Koufonissi er ikke større, end at man kan nå hele øen rundt til fods på en dag. Overalt på øen finder man fantastiske små strande og flotte klippe formationer. Der er også mulighed for at leje mountain bikes i hovedbyen Chora.

“Koufonissi er ikke større, end at man kan nå hele øen rundt til fods på en dag”

Koufonissi er et fantastisk dejligt sted med en uforklarlig afslappet stemning. Tiden står bare stille og man føler virkelig at man  ”lever” her.

Koufonissi

Vi har kontakt til to forskellige udlejere i hovedbyen Chora, som begge har flotte værelser med fantastisk udsigt over den flotte strand og havn.

Her er et link med flere oplysninger om hvad man kan opleve på Koufonissa.

De små kykladeøer er meget populære for øhoppere og det kan anbefales at besøge flere af disse små øer på samme ferie. Der er dagligt færgefart mellem de fleste af øerne.

 

Se evt. flere foto fra dejlige Koufonissi på instagram #KruseTravel.dk