Kos

Se Kos i Google Maps her

Kos hører til de Dodekanesiske øer og ligger mellem Rhodos og Kalymnos, og med meget kort sejltid til Kalymnos. Rejsende til Kalymnos, der kun har en lille indenrigslufthavn, bruger i stort omfang Kos som transit ø, da denne ø har en udmærket international lufthavn.

“Kos by er hyggelig med små smalle gader i centrum og små pladser og kan minde en lille smule om bla. Chania på Kreta”

Vi har boet nogle dage i udkanten af hovedbyen på Kos ( Kos by) og udforsket denne østlige ende af øen lidt. Kos by er hyggelig med små smalle gader i centrum og små pladser og kan minde en lille smule om bla. Chania på Kreta. Om aftenen går der meget party i den nede ved området omkring havnen, mens resten af byen virker ret rolig og hyggelig. En af de største seværdigheder på Kos er nok Asklepieion, som siges at være det første hospital i verden. Det er bygget i det 3. århundrede før vores tidsregning. Det blev bygget for at ære guden for sundhed og medicin, Asklepios, efter at den berømte græske læge Hippocrates var død. Symbolet for dette hospital var en slange, som grækerne ærede fordi den havde en stor evne til at udvælge helbredende urter. I dag ses slangen jo også stadig som en symbol indenfor medicin. Asklepieion finder man nogle få kilometer uden for Kos by. Neratzia-borgen eller Ridderborgen dominerer havnen i Kos by. Det er en korsridderborg fra slutningen af det 14. århundrede.

“En af de største seværdigheder på Kos er nok Asklepieion, som siges at være det første hospital i verden”

Strandene omkring Kos by er rimeligt fyldt op med mennesker. Man skal dog ikke langt væk fra Kos by, før det ændrer sig og vi spiste bla. På en taverna Akrogiali i udkanten af Kos by og her blev serveret den ægte græske mad, som kunne nydes i hyggelige omgivelser få meter fra strandkanten.

Søger du oplevelser uden for byen, bør du besøge nogle af de smukke bjerglandsbyer langs Dikeos, f.eks. Asfendiou og Zia. Udover at nyde en god, græsk frokost på en hyggelig taverna, kan du handle velduftende krydderier, oliven og honning, der sælges til attraktive priser, og hvis du bliver længe nok, kan du nyde en af øens flotteste solnedgange.

Nord siden af Kos har masser af lange sandstrande og øen har generelt mange store ferie resorts og er gearet til at modtage rigtig mange turister.

Den bliver nok aldrig andet en transit ø for os, når vi skal videre til andre af de hyggelige græske øer. Vi bryder os ikke om steder med masse turisme. Men smag og behag. Alle kan heldigvis ikke lide det samme(-:

Byen Kardemena vil jeg anbefale at man holder sigt langt væk fra, da den er party by for engelske turister. Så med mindre man elsker at omgive sig med fulde englændere, er den ikke stedet til din ferie.

Fra Politiken er her et link der beskriver noget af det mere uberørte Kos.

Vi har bla. kontakter til et mindre billigt hotel, med pool, som ligger perfekt tæt på Kos by, hvor de fleste færger afgår fra. Og i fornuftig afstand til lufthavnen.

Taxa pris fra lufthavnen til Kos by er ca 38 euro.

Der er i de senere år anlagt rigtig mange cykelstier på Kos, da øens indbyggere ønsker at ændre øens ry fra party ø til mere familie præget rejsemål.

Der er ofte mulighed for billige flybilletter fra Danmark til Kos og det gør den interessant, både som rejsemål, men især som transit ø til andre græske øer.

 

Se evt. flere foto fra Kos på instagram #KruseTravel.dk