Se Thassos i google Maps her
“Øen er frodigere end de sydligere græske øer. Der er vinmarker, olivenlunde og kulørte blomster”
Øen har ingen lufthavn, så adgang sker med færger. Thassos ligger ud for Markadonien, som det nordlige grækenland hedder. Der er godt en times færgesejltur fra havnebyen Kavalla på fastlandet. Der er også mulige afgange til Skala Prinos og Limenas. Der er ligeledes færger fra Nea Peramos på fastlandet vest for Kavalla til Skala Prinos. Via Kavalla er der også færgeforbindelse til øerne Samotrake og Lesbos. Færgerne fra Thassos til og fra Kavalla og Keramoti har mange afgange i højsæsonen. Nærmeste lufthavn er Kavalla Airport, Megas Alexandros, 15 km. fra Keramoti på fastlandet. Den tager charter- og indenrigstrafik, og er oprindelig en militær lufthavn. Taxa herfra til havnen i Keramoti tager ca. 15 min. Det er dog ofte billigst at flyve til Thesalonikki, der ligger i fornuftig afstand til de mulige færger over til Thassos.
“Limènas, også kaldet Thassos by, er øens største by, hovedstad og administrativt centrum med små 5000 indbyggere”
Limènas, også kaldet Thassos by, er øens største by, hovedstad og administrativt centrum med små 5000 indbyggere. Den er også trafikalt knudepunkt. Her er færgehavn, hovedposthus, turistpoliti, hovedbusstation, brandstation, og filialer af de store banker. Her er forretningsgader og flere supermarkeder, hoteller, barer, diskoteker og taverner i massevis. Havnen, hvor bl. a. færgerne fra Keramoti og Kavalla lægger til, er delt i tre. Den nye vestlige del, som er færgehavn, den midterste som er den tidligere trafikhavn, og østligst den gamle havn, som er base for fiskerne, turbådene og lystsejlerne. Her finder man ligeledes langs kajkanten en række af de hyggeligste taverner.
Vi har besøgt Thassos for en del år siden, hvor vi var heldige at finde nogle meget billige flybilletter fra Jylland til Kavala lufthavn. Herfra tog vi taxa til havnen i Kavala by hvor vi sejlede over til det nordlige Thassos. Vi boede på vestsiden af øen i en lille flække der hedder Skala Maria. Det var en meget lille by uden meget liv, men ganske hyggelig. Vi boede i udkanten af byen i kort afstand til bycentrum og de 2-3 taverna’er der fantes der. Byen ligger fint når man vil ud og udforske resten af øen.
“Der er masser af hyggelige små byer inde i landet, bla. den meget autentiske by der hedder Sotira”
Thassos har en asfalt vej der følger kysten hele vejen rundt, så man farer ikke vild (-: Der er mange afstikker veje ind på øen, så der er nok at ”opdage”.
Der er masser af hyggelige små byer inde i landet, bla. denne meget autentiske by der hedder Sotira.
Generelt er østkysten nok mest gearet til turister og har også de flotteste strande, hvor baglandet rejser sig stejlt bag kysten. Det er en meget smuk og grøn ø og også den lidt større by Limenria på sydsiden af øen er ganske hyggelig.
Er man til en god vandretur er det oplagt at prøve besøge den flotte naturskabte Giola Lagoon på østkysten af Thassos. Link til den her
“Ved siden af færgehavnen i Kavala findes en aldeles hyggelig fiske taverna der ligger lige ud til havnen”
Færgeturen mellem Kavala og Thassos er ganske underholdende, da færgen på hele turen bliver fulgt af en del kæmpestore havmåger som mestrer at snuppe godbidder af kiks og chips i et elegant dyk forbi den der håndfodrer dem. Ved siden af færgehavnen i Kavala findes en aldeles hyggelig fiske taverna der ligger lige ud til havnen. Også her er havmågerne ret dristige, når et bord er blevet forladt med madrester (-:
et link til live webcam på Thassos kan ses her
Se evt flere foto af Thassos på instagram @KruseTravel.dk